در این مقاله می خواهیم در مورد پودر آویشن کوهی برای شما توضیح دهیم که شاید خواندن آن برای شما جالب باشد.
زمینه و هدف: Thymus vulgaris L. (Tymus) گیاهی معطر از خانواده Lamiaceae است که تقریباً در همه جای دنیا برای مصارف دارویی و ادویه استفاده می شود.
هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های گیاهی، میکروسکوپی، کشت، ترکیبات بیوشیمیایی و اثرات فارماکولوژیک است.
روش کار: در مقاله مروری، مقالات منتشر شده در پایگاه داده Medline، Scopus، PubMed، Science Direct، SID، Civilica و Magiran را بررسی کردیم.
نتایج: حدود 100 گونه آویشن وجود دارد. عطر بیشتر از برگ ها می آید، که بخشی از گیاه است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. برگ ها معمولا به صورت تازه یا خشک استفاده می شوند. Thymus vulgaris L.
دارای یک پلی مورفیسم شیمیایی با 6 شیمیتیپ مختلف است که تفکیک فضایی مشخصی را در طبیعت نشان میدهد. به طور کلی، شیمیتایپهای فنلی تیمول و کارواکرول که در انتهای زنجیره بیوسنتزی رخ میدهند، نسبت به مقدار قابلتوجهی کمتر از روغن خود متشکل از مونوترپن غالبشان نسبت به شیمیتیپهای غیرفنولی ژرانیول، آلفا-ترپینئول و لینالول دارند.
این به دلیل وجود مقادیر زیادی از پیش سازهای گاما-ترپینن و p-سایمن در روغن شیمیتیپهای فنولی، فلاونها (مانند آپیژنین، لوتئولین، 6-هیدروکسیلوتولین) و گلیکوزیدهای آنها، فلاونهای متیله شده (مانند سیرسیدیکتیولیم، تیسیلینول، یرسیلینیمول) است.
اثرات دارویی آویشن مانند ضد قارچ و باکتری، ضد اسپاسم و ضد سرفه، خلط آور و ترشحی است.
نتیجهگیری: در این مطالعه مروری نشان داده شد که گیاه آویشن بهعنوان یک گیاه دارویی مهم محسوب میشود و از ارزش تجاری قابل توجهی در داروسازی استفاده میکند.